Pages

Contact

20 Mar 2011

post by darling Irini

Timo-LEON



Τον Leon τον γνώρισα φωτογραφίζοντας  τούς memorabilia, τότε βέβαια μου συστήθηκε  ως Τίμος και οχι ως Leon.Αν καταλάβατε το κανονικό τού όνομα είναι Τιμολέων οπότε και τα δύο στέκουν.
O Τίμος Βερεμής λοιπόν είναι πίσω από τον Leon και  όλη αυτή την μπάντα , που απαρτίζεται από ταλαντούχους μουσικούς..
 τσέλο,  βιολί,  τρομπέτα ακορντεόν, μελόντικα, θέρεμιν, κρουστά, μαντολίνο και άλλα..
Η μουσική του  album "Futrue" είναι εμπνεύσεις από τα εφηβικά του χρόνια. Γενικότερα του δίνουν μεγάλη έμπνευση τα ταξίδια,τα τοπία,η μοναξιά της πόλης,η αναμνήσεις από την παιδική ηλικία,οι διαφορετικοί τύποι ανθρώπων και η μοναδική ιστορία που έχει κάθε άνθρωπος.
Ακούγοντας το "the real elevator" ένα αυθόρμητο χαμόγελο μου έρχεται στο πρόσωπο και μία ανάλαφρη χορευτική διάθεση.To album αυτό όπως  ο ίδιος λέει  είναι ειλικρινές και άμεσο.
Εξάλλου η μουσική για αυτόν είναι το από το κοντινότερο συναίσθημα που νιώθει στην ελευθερία............
Ειδικά όταν την μοιράζεται με άλλους ανθρώπους,παίζοντας μαζί με αυτούς ή για αυτούς.
Του αρέσουν  οι παλιές φωτογραφίες,παλιά ρολόγια,ορισμένα vintage ρούχα κυρίως από 60'ς και μπλούζες από παλιές συναυλίες..με μια αδυναμία στα vintage cabrio αυτοκίνητα.
H αγάπη του για τα ζώα είναι φανερή αφού  θα τα αποκαλούσε darling. Darling όμως θα  αποκαλούσε και μια συγκεκριμένη κοπέλα που του το βγάζει αυτό πολύ φυσικά.
Τον ρώτησα τi χρώμα θα ήταν ..my tricky question..;);)
Δεν διάλεξε κάτι κλασσικό..θα  ήταν σκούρο  μώβ γιατί περιέχει το μπλέ και το κόκκινο.Σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων λοιπόν δεν του αρέσει μια ζωή χωρίς κίνηση,ειναι ευαίσθητος ,λίγο εγωιστής και μετριόφρων....
Το άλμπουμ του κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2010 και πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν τα δύο live που έκανε στο ΚοοΚοο.Ακολουθούν συναυλίες σε άλλες ελληνικές πόλεις και μια σειρά εμφανίσεων στην Αθήνα τον Μάιο και τον Ιούνιο.
Πιστεύω ότι η μουσική του γεμίζει ένα κενό στην αγγλόφωνη ελληνική σκηνή.Είμαι πολύ χαρούμενη πού θυμάμαι να μου αναφέρει πίνοντας ένα καφέ κάπου πίσω στον χρόνο ένα δικό του προσωπικό project και τώρα να έχω την ευκαιρία να τον απολαύσω live και να ακούω αυτό το album.




http://www.myspace.com/leontv
Photo by  © Irini Michopoulou

2 comments:

lena said...

iperoho kalotaxido mesa stis skepsis..tin fantasia ke ta onira..

Unknown said...

efharistoume...oi 2 darligns tha sas apozimiosoun:)